Vakantie 2022 – Roadtrip Europa – deel 13

Zaterdag 13 augustus

Wat vliegt de tijd, nog een paar dagen en dan zit het er alweer op. Ik ben er al klaar mee, vind drie weken gewoonweg te lang, maar de rest gaat prima. Het ontbijt is hier zo uitgebreid, daar kunnen we nog van lunchen en ook de borrel in de middag voorzien van versnaperingen, erg lekker allemaal. Het is vandaag een frisse dag, lichte miezer regen, en beloofd niet veel goeds voor vandaag.

We besluiten om Maribor te bezoeken, een stad hier 50km vandaan en staat bekend als ski-resort, maar natuurlijk ook vanuit de tweede wereldoorlog. Eenmaal onderweg wordt het weer slechter en slechter, de regen komt met bakken uit de lucht en de temperatuur raakt net de 15 graden aan, had ik al verteld dat ik niks mee heb genomen qua lange broek of trui?

In de stad vinden we een parkeergarage, kies er 1 uit de vele garages en lopen we het centrum in.. op zaterdag is alles dicht vanaf 13:00 uur .. en we komen aan rond .. je raadt het al .. 13:00 uur, dus het meeste is al dicht. zucht.. We bezoek een museum, tenslotte moet je ook culturele dingen doen. Gelukkig klaart het wat op en kunnen we na een kop koffie nog wat rondlopen. We belanden uiteraard nog op een terras voor een heerlijk glas wijn, Maribor staat ook bekend om de wijnen. De jongens spelen in de fontein en worden kletsnat .. ach .. het is maar water..

Moe maar voldaan zakken we weer af richting de camping, ik ga nog even een kwartiertje bijladen, zodat we alvast prik hebben voor de komende thuisreis die alweer op komt zetten.

Bij de camping is het tijd voor spelletjes, wijn en gezelligheid. De temperatuur zakt nog steeds, maar de voorspelling voor morgen is al veel en veel beter. Gelukkig maar, dit waren 5 zware dagen geworden haha.

We gaan lekker slapen!

Tot morgen