Vakantie 2022 – Roadtrip Europa – deel 4

Zo de eerste nacht in Ulm was een hele hete nacht, we hebben allemaal niet lekker geslapen, het wilde niet echt afkoelen. Ik geloof dat we elkaar om half drie nog spraken in de badkamer :-(. Maar het is een nieuwe dag, vandaag gaan we op zoek naar een oplader voor de auto en de dierentuin.

We beginnen met het onbijt, daar zitten de eerste gasten alweer aan de wijn (het is verdorie 09:15 uur). Kaj eet zoveel melk met chocoladechips dat we ons zorgen maken, zit er wel een stop op? Inmiddels is de temperatuur weer flink opgelopen. De dierentuin is slechts 10 minuten rijden, net op de rand van Ulm. Het is geen grote dierentuin, dat wisten we, maar zo klein hadden we ook niet verwacht. We beginnen met visjes kijken, tropische visjes kijken en nog wat reptielen, daarna konden we naar buiten … tsja .. en daar hield het wel op haha. Afgezien van een loslopende pauw en een geschoren lama. De prijs was we ook naar, een familiekaart was maar liefst € 17,00 ;-).

Omdat het heet is moeten we veel drinken, maar de prijs van water is ook belachelijk, voor 10 euro vier kleine flesjes water, we besluiten om op de terugreis maar even langs de lidl te gaan. Daar slaan we onze voorraad in voor de komende 2 weken denk ik. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een oplaadpunt, de auto heeft nog 40% en voor de trip morgen zou een beetje meer prik wel lekker zijn. Maar dat zit een beetje tegen, elk punt wat vrij is, heeft een andere aansluiting en de punten die wel goed zijn, zijn bezet. Na drie kwartier zoeken in de hitte zijn we er klaar mee en besluiten morgen wel te starten bij een oplaadpunt.

Wij gaan terug naar het hotel, zodat de jongens weer lekker kunnen zwemmen, het is echt een pierenbadje, maar geef ze water en het is goed. Volgens gebruik belanden papa en mama op een terras. Wat is het heet .. pfff, we tikken weer de 38 graden aan.

Zwembad in het hotel

Als we de voorspellingen voor Oostenrijk moeten geloven, is een lange broek geen overbodige luxe, laat ik die nu net thuis vergeten zijn, enfin .. we gaan het wel zien, dat is morgen, vandaag is vandaag ;-). We willen vanavond eten bij een steakhouse. Na wat gesteggel met Kaj, die wilde eigenlijk wel weer pizza, belanden we bij het steakhouse, heerlijk terras, lekker eten. Opeens zie ik in mijn ooghoeken een bekend gezicht en ja hoor, een oud collega van de bank zit pal naast ons. Dat is lachen. We hebben een foto gemaakt en afgesproken na de vakantie te contacten.

Op de terugreis mag een lekker ijsje niet ontbreken en we gaan terug naar het hotel, daar spelen we nog een spelletje, tenslotte hebben we wel een ‘vakantiecompetitie’ met Qwixx en Keezenspel. Hopelijk is de nacht wat minder heet. De ramen staan wagenwijd open, de ventilator staat aan, niks helpt. Het wordt weer een zware nacht.

Morgen reizen we richting Fiss, Oostenrijk!
Gute nacht und bis morgen.