Vakantie 2022 – Roadtrip Europa – deel 5

Het is tijd om weer verder te reizen, Oostenrijk is het doel voor vandaag! Na het uitgebreid ontbijt moeten we nog even langs ‘Muller’ een soort V&D, Sven wilde een nieuwe controller, maar dat viel ietswat tegen en hij wil nu thuis verder kijken. We kunnen vertrekken.

De reis verloopt eigenlijk heel voorspoedig tot aan de FernPass, daar moeten we ook nog 1 x beetje bijladen, daar begint het al te onweren. Ai ai ai, wat gaan de komende dagen ons brengen? We gaan het meemaken.

Laden in Oostenrijk, Fernpass

We slapen in het Naturlich hotel in Fiss, ik ben daar met mijn collega’s in Maart nog geweest voor de wintersport, eens kijken hoe dat in de zomer erbij ligt. Als we aankomen is de hoteleigenaar Martin er niet en er is iets niet goed bij de reservering, maar ons kamer is wel klaar. De rest moet ik maar regelen met Martin. :-).

We laden de spullen uit en gaan richting het dorpje, we hebben voor het verblijf een SUMMERCARD gekregen, daarmee mag je gratis in alle bergbanen en krijg je korting bij speciale zaken. Op de weg naar het dorp, loopt stijl naar beneden besluiten we om alvast de bergen in te trekken, daarvoor zijn we hier tenslotte :-). De schonjochbaan naar het hoogste punt, 20 minuten reistijd is onze eerste trip. We komen boven aan, daar is het echt veel frisser, waar we nog lekker wat drinken voordat we weer naar beneden afdalen.

We hebben om 18:00 een tafel gereserveerd in de ‘Marent Alm’, grappig restaurant en best heel druk, maar het eten is echt heel lekker en we staan volgens Oostenrijkse begrippen om 19:15 weer buiten. Inmiddels komt de regen met bakken uit de hemel, de trip terug naar het hotel is niet heel ver en we hebben een plu, maar we worden echt heel nat :-). In het hotel maar even kort onder de warme douche en daarna kunnen we nog even aan de competitie ;-).

Tijdens de avond krijg ik een witbiertje en na 1 slok proef ik al dat het alcoholvrij biertje is, dus ik loop terug naar de bar om te vragen of dat zo is, de mevrouw achter de bar ontkent het waarna ik weer terug ga naar mijn plek (af en in je hok :-)). Martin vangt het gesprek op en kijkt me vragend aan, waarop ik zeg “ik proef dat het alcoholvrij is” .. hij checkt en moet het bevestigen, applaus van de hele bar. Maar of dit nou zo heel goed is 😉 .. (Natasja noemde me al een zuipschuit.. dan weet je genoeg)..

Om 23:00 gaan we lekker naar bed, slapen, morgen trekken we de bergen in!

Bis morgen!