Vakantie Italie 2019 [4]

Vandaag staat ons bezoek aan Siena op het plan, daar vind twee maal per jaar (2 juli en 16 augustus) de Palio (wikipedia) plaats. Zal wel aardig druk zijn en dat klopt. De reis duurt al snel een uurtje (56 km).

Eenmaal aangekomen moeten we de auto’s parkeren en nadat we de auto eerst op een plek hadden staan waar er een wegsleepregeling gold (maar die stond vol met andere auto’s … en toch durfden we dit niet aan), konden we de auto parkeren op een openbare parkeerplaats, daarna zijn we gaan dwalen door het middeleeuwse stadje op zoek naar de Palio.

De Palio vind plaats op het grote centrale plein in de stad en hoe dichter we bij dat plein kwamen hoe drukker het werd. Eenmaal bij een ingang aangekomen werd ons duidelijk gemaakt dat Sven veel te jong is (veel te veel mensen en te grote drukte voor zo’n klein mannetje). Natuurlijk tranen met tuiten, maar ik ben bang dat het een goede beslissing is, het plein ligt vol in de zon en je moet er toch al snel 4 uur zitten (zonder de mogelijkheid om te zitten).

We lopen wat rond en besluiten ergens een gangetje in te lopen die ook weer verder afzakt. Als we daar staan, komen we erachter dat we precies aan een straatje komen waar alle ridders doorheen komen. Nog geen 20 minuten wachten en daar komt de stoet.. dit is indrukwekkend. Het is voor deze mensen een gevecht van levensbelang lijkt wel, zo serieus lopen ze rond, er wordt wat geschreeuwd, mannen geven elkaar grote omhelzingen en met veel tromgeroffel wordt elke strijder aangekondigd. De stoet draagt middeleeuwse kostuums, geweldig om te zien en mee te maken.

een ridder

Na deze optocht besluiten we wat te gaan drinken op een terrasje, stukje pizza erbij, die hebben we nu nog niet veel gehad..

Na deze stop besluiten we om naar Arezzo te rijden om daar te eten, in Siena is het gewoon veel te druk en als straks het plein leegloopt dan weet je volgens mij ook niet hoe je de stad weer uit komt.

We rijden een mooi stukje (ook weer een uur rijden) en komen aan in Arezzo waar we gezellig eten aan een plein. Het is voor Italiaanse begrippen een dure avond (€ 171,00 voor 8 personen, nog geen € 22,00 pp).

Daarna rijden we terug naar de camping, vlak voor de camping vallen de jongens in slaap, maar moeten we wakker maken om richting de caravan te lopen.

Direct op bed en slapen!

Het was een indrukwekkende dag!