Vakantie 2022 – Roadtrip Europa – deel 10

Woensdag 10 augustus

Vandaag bezoeken we Trieste, dat ligt hier zo’n 55 km vandaan. Beetje cultuur snuiven en shoppen, ook dat moet natuurlijk gebeuren in Italie. Maar voordat we dat kunnen doen moeten we echt wel even laden, de reisdag komt in de buurt en met nog 50% EN de trip van Trieste, hebben we een mooie uitdaging. Te meer ook omdat in de buurt van de camping geen laders te vinden zijn.

Onderweg naar Trieste komen we een lader tegen, maar daar mogen we niet laden, geen autorisatie met mijn pas. Dus besluiten we gelijk om maar een snellader te zoeken. De eerste is in Slovenie, net over de grens, dus we zijn al twee dagen eerder in Slovenie :-). Eenmaal aangekomen zijn alle laadpalen vol, dit is echt de allereerste keer in deze vakantie dat het voorkomt. We moeten 20 min wachten en dan komt er weer een paal vrij, het is 36 graden, geen zuchtje wind, dus best warm. Na 20 min kunnen we aankoppelen en binnen no time kunnen we verder naar Trieste.

Kaj heeft vandaag zijn bokkepruik op en wil werkelijk niks, het is hobbelen en keren met hem vandaag. We willen een oude bunker bezoeken, maar na een zoektocht van 20 min blijkt dat ie ook nog gesloten is, dus geen optie. We zoeken maar weer een terrasje op, want met deze bui van Kaj gaat het shoppen zeker niks worden. We maken nog wat foto’s om bewijs te hebben dat we er geweest zijn, maar die volgen later als ik weer enigszins bereik heb.

Einde van de dag gaan we nog even via Grado, een klein plaatsje vlakbij onze camping, om over de boulevard te flaneren ;-). Daar waait het echt zo hard dat we er eigenlijk ook niet gek veel meer kunnen dan kort op een terrasje zitten en daarna gaan we weet terug naar onze plek. We spelen nog wat spelletjes en daarna gaat het licht uit.

Morgen alweer onze laatste volle dag op de camping, we gaan lekker zwemmen en relaxen, vrijdag is weer een drukke reisdag.

Slaap lekker! Tot morgen