Vakantie 2022 – Roadtrip Europa – deel 12

Vrijdag 12 augustus

Het is zover, onze laatste tussen-reisdag is aangebroken. Vandaag trekken we van Italie van Slovenië, om daar samen met de familie Van Aarle onze laatste week door te brengen. We zijn nog nooit in Slovenië geweest, dus heel erg benieuwd.

Routeplan Italie naar Slovenie

We zetten een wekker om half acht, we willen graag om half negen vertrekken om ook nog even in Ljubljana rond te lopen, dat is een aanrader naar het schijnt. Half acht wekker, het is wat lastig om Kaj uit zijn bed te krijgen, maar rond half negen zit alles in de auto en trekken we de deur van onze caravan dicht. We moeten 1 of 2 keer laden vandaag, dus dat komt wel goed, denken we ….

Denken we is idd de juiste benaming, de eerste stop bij een lader is geen succes, deze is out-of-service en dus moeten we door naar de volgende, die is echter 30 km verderop en we kunnen nog 40 km, dat wordt billenknijpen en dan moet deze het echt doen, anders hebben we een probleem. Onder spanning bereiken we het volgende laadstation, nog 10km te gaan op de batterij, maar zodra ik wil laden, krijg ik de melding dat ik geen autorisatie heb, zucht .. dan maar zelf een account aanmaken, maar hoe doe je dat in het Sloveens?!

Uiteindelijk met veel kunst en vliegwerk is het gelukt en kunnen we eindelijk weer laden, dit kost ons wel flink wat tijd helaas, maar we komen weer verder, wat een belevenis haha. Rond 13:00 uur komen we aan in Ljubljana, anderhalf uur later dan verwacht. Tijdens het parkeren hebben we zoiets van ‘wat doen we hier, oude stad’, maar eenmaal richting het centrum vallen van de ene verbazing in de andere, wat een leuke stad! Er is een wijn- &foodfestival in de stad en overal, maar dan ook overal leuke terrasjes en hele vriendelijke mensen. We bestellen vier frisjes en vier tosti;’s en zijn nog geen 15 euro kwijt, dat lukt in NL gewoon nergens meer haha. Hier moeten we zeker nog een keer naar terug.

Ik had mijn schoenen verpest in Fiss, dus heb ik in een outlet nog een nieuw paar gekocht voor €40 (uiteindelijk blijkt dat ik 2 x een rechterschoen heb meegekregen, onderzoek loopt nog) en daarna gaan we verder naar onze eindbestemming. De anderen zijn er al. Onderweg gaat de temperatuur flink onderuit, maar eenmaal op de bestemming is het 26 graden, prima eigenlijk.

Dan ons verblijf … een clamping, met veel pijn en moeite Natasja zover gekregen om dit eens te proberen, maar wat een luxe .. we zitten op een apart stuk van de camping, met omheining en sloten, het lijkt wel mini thailand .. wauw! En onze tent, van alle gemakken voorzien en zelfs een jacuzzi voor de deur. Bizar. Als het weer ook meezit, dan kan het niet anders dan fijn worden.

Eenmaal aan de borrel met de van Aarletjes begint het te storten van de regen en koelt het flink af helaas. Als het wat opdroogt lopen we nog even naar een ander deel van het complex, daar treedt nog een bandje op. Op zicht stelt dat niet veel voor, we laten iedereen nog even boogschieten voor we weer terug gaan naar onze tent, lekker slapen, de dag is lang genoeg zo. Benieuwd naar de dag van morgen, er is slecht weer voorspeld, maar dat zal los lopen.

Tot morgen 🙂