Vakantie 2022 – Roadtrip Europa – deel 3

Woensdag 3 augustus 2022

Het is weer een reisdag! Vandaag trekken we van Vianden, Luxemburg naar Ulm, Duitsland. Totaal 447 km, met 2 of 3 stops onderweg om te laden, dus ik denk dat we tussen 16:00 en 17:00 in Duitsland aankomen. We vertrekken lekker op tijd, het is nu nog fris, maar het beloofd een warme dag te worden. Heel snel rijden we al Duitsland in en het eerste stuk is echt heel rustig, we komen al snel aan bij ons eerste laadpunt. Daar is de snellader helaas stuk dus moeten we het doen met de lader van 50kw, dat gaat een stuk langzamer.

De snelladers zijn 350kw, waarbij onze auto maximaal 125kw aan kan, dat heeft te maken met de batterij (wij hebben maximaal 71kw) en de laadcapaciteit. De paal bij ons thuis om de hoek kan laden met 11kw/h, dus reken maar uit. Uiteindelijk blijven we 25min hangen, want ik moet nog even het kleine kamertje opzoeken en we doen het allemaal op het gemak vandaag, het is vakantie.

Na de eerste stop kunnen we lekker door naar de volgende stop en na Kaiserslautern wordt het drukker en flink heter, 38 graden hebben we al aangetikt. De jongens vermaken zich prima en ik ben blij dat dat zo lekker gaat, die geven echt geen kik, we doen ondertussen een paar spelletjes samen en luisteren muziek, Sven zingt graag een beetje mee :-). Na het tweede punt opladen, waar we ook even koffie en gebak hebben gegeten voor mijn verjaardag, gaan we op weg naar stop drie, een korte bij Stuttgart.

We worden geleidt naar de Porsche fabriek in stuttgart, waar de laadpaal achter de hekken staat, dus helaas, bij het zoeken naar een nieuw punt worden we door Stuttgart geleidt, ai ai ai .. dat kost heel veel tijd, we hadden anders al om 15:00 in Ulm kunnen zijn, maar verliezen nu een dik uur, maar dat mag de pret niet drukken, we hebben vakantie.. geen haast ;-).

We komen uiteindelijk aan bij een laadpunt waar weer alle 350kw punten bezet zijn, maar we kunnen wel koppelen met een 50kw, na tien minuten kwam de snellader weer vrij dus daar nog even kort naartoe voor een laatste boost. Op die lading bereiken we ons hotel in Ulm.

Het hotel heeft geen internet (storing) en ook de bar en het restaurant zijn gesloten. Nog voor we dat konden uitspreken lagen de jongens al in het zwembad. Wij zijn richting een terras gegaan, terwijl de jongens lekker aan het zwemmen waren. Na het zwemmen richting een pizzeria en hebben daar lekker pizza gegeten.

Het is nu bijna 23:00 uur, de pijp is wel leeg na een dagje reizen! Slaap lekker en tot morgen!