Vakantie 2022 – Roadtrip Europa – deel 2

Dinsdag 2 augustus!

Vandaag is het mijn verjaardag! Na de mooie cadeautjes van vannacht is het vandaag aan mij, ik mag iedereen op sleeptouw nemen en alles betalen, dat is me toch een geweldig leuke verrassing ;-)..

We hadden al besloten om vandaag te wandelen in het bos bij Berdorf, daar zijn we eerder geweest met (o)pa en (o)ma van der Weegen, dat bos is geweldig leuk en de wandelingen daar ook. Zo gezegd gedaan, na het ontbijt in een vol opgeladen auto naar Berdorf gereden via Duitsland en eenmaal daar aangekomen (25 km / 25 min rijden), hebben we de auto kunnen parkeren en in het locale toeristische kantoor (jaja, er is veel veranderd in de loop der jaren) hebben we een routekaart gehaald. Daarna vertrokken naar de route B2, gaaf om hier weer te lopen, de foto’s hieronder laten een sfeerimpressie zien.

Na deze wandeling wilden we wat drinken op het terrasje bij de camping, maar dat was vol en de enige plekken waren de plekken vol in de zon, dat was een beetje teveel van het goede. Dus besloten we richting Echternach te rijden, ook zo’n plaats die nog in ons geheugen staat. 10km en 10 min verder stonden we op een parkeerplaats aan de rand van Echternach en hebben toen direct een terras opgezocht. Na een paar minuten met een drankje te hebben gezeten kwamen er zoveel wespen op af dat Kaj bijna in paniek weg liep. Drankje opdrinken en door, maar goed de wespen zijn dit jaar overal, het is een plaag die aangekondigd is, dus moest ik even met Kaj praten ;-).

Gelukkig heb ik voldoende op hem in kunnen praten om daarna nog even ergens te kunnen lunchen, er moet ook gegeten worden na een mooie wandeling. Tijdens het eten besloten we dat we ook in de middag een lekker wandeling wilden doen en ik kon me nog een waterval voor de geest halen in Waldbillig, ook niet ver van Echternach. dus zijn we die kant op getrokken. De foto’s hieronder zeggen genoeg 😉 .. wellicht volgen de foto’s nog later, ik kan niet alles hier goed downloaen :-(.

Na de wandeling zijn we weer richting Vianden gereden om daar samen met de jongens een spelletje te kunnen doen op het terras.

Heel de dag verrast met berichtjes, facebook meldingen en telefoontjes, was ik toch een beetje jarig uiteindelijk.

Om 22:30 was de feestdag ten einde, slapen voor de reisdag morgen!

Slaap lekker en tot morgen