Vakantie 2022 – Roadtrip Europa – deel 6

Zo! Het is tijd om de bergen in te trekken. Ons plan was om heel vroeg te vertrekken, maar Kaj is niet wakker te krijgen. Dus we ontbijten wat later en dan de bergen in. We hebben een leuke route (“Hexenweg”) gevonden, denken we, die drie uur duurt en die begint op het middenstation.

De route loopt door bossen en langs mooie paden op de berghelling, ondertussen allerlei grappige figuurtjes die te maken hebben met heksen. Een speurtocht voor de allerkleinsten, maar met een kinderwagen kan je de route niet afleggen. Zie ook de foto’s. We zijn eigenlijk maar wat blij dat het geen 30 graden is, dan is het niet te doen. Het is vandaag 25 graden en vanmiddag is er regen op komst, maar dat was gistermiddag ook voorspeld en uitgebleven. De wandeling duurt uiteindelijk 2,5 uur en we komen aan bij de ‘Sonnenbahn’, mittelstation. Van daar terug naar Fiss is hooguit vijf minuten. Maar toch.. deze lift begint in Ladis, daar zijn we nog niet geweest, dus we besluiten een rondje mee te gaan naar Ladis in de lift, daardoor duurt de toch toch al snel 20 min. Maar komen uiteindelijk weer terug in Fiss.

In Fiss is een zomer-rodelbaan en dat zien de jongens wel zitten, dus we gaan met de ‘Moseralmbahn’ naar boven. Eenmaal daar aangekomen, is het tijd om een bakje koffie met gebak te doen, het is al bijna lunchtijd, maar we zitten nog vol van het ontbijt. Ook hebben we de tijd om de route voor de middag te bepalen. We vinden een leuke route in …. Ladis … dus moeten we weer terug. Dat geeft mooi de ruimte om met de rodelbaan naar beneden te kletteren, wat een pret!! 7 min op een karretje naar beneden suizen, de jongens zitten ook alleen op een karretje, maar het is heel veilig. Gaaf!

Eenmaal beneden nemen we de ‘Sonnenbahn’ naar Ladis, om daar de middagroute te volgen. Die was wat lastig te vinden, zat best verstopt maar samen met een paar Vlamingen hebben we de route gevonden. Die zou een uur zijn en maximaal 170 hoogtemeters, maar ik denk zeker het dubbele. Ook hier weer een speciaal ‘kinderpad’ met allerlei puzzels die je moet oplossen. Maar het is natuurlijk gaaf om in de bergen rond te stappen. Waanzinnig gave uitzichten en het weer heeft goed geholpen :-). Dat zat heerlijk mee.

Zo zijn we vandaag bijna 6 uur onderweg geweest en hebben een mooi gebied gezien. Het is hier wel allemaal goed geregeld en alles is goed onderhouden, maar dat mag ook wel als je de prijzen zo ziet, het is hier niet goedkoop.

We besluiten om de avond in het hotel door te brengen, de voetjes zijn wel moe en het begint te druppelen. We bestellen wat te eten (brood, nacho’s en kippenvleugels), wat te drinken en kunnen door met de competitie.

Morgen staat een reisdag voor de deur, we gaan richting onze strandbestemming in Italie, maar halverwege brengen we eerst nog een bezoek aan onze buurtjes (Mirella, Geoff en Isabella), die staan in Italie op de camping (Camping Vidor Family & Wellness resort). Dat is ongeveer 200 km rijden, hoop daar nog bij te kunnen laden. Als we rond 9 uur vertrekken dan zijn we rond de middag bij hun (voornamelijk door de bergen). Daarna om drie uur, half vier weer door naar onze eindbestemming (GRADO Belvedere Pineta Camping Village) morgen waar we dan tussen 19:00 en 20:00 aankomen.

Gute nacht freunde, bis morgen!