Vakantie 2022 – Roadtrip Europa – deel 7

Zondag 7 augustus 2022

Reisdag!

Vandaag gaan we vanuit Oostenrijk naar onze ‘strandbestemming’ in Italie, we hebben een stop geplant halverwege bij onze buurtjes in de bergen in Italie. Ik ben echt heel benieuwd of we daar nog wat bij kunnen laden, toch wel het thema van deze vakantie :-). Het is echt de eerste keer en ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijk bevalt. Ja het rijden op lage snelheid is natuurlijk helemaal niks voor me, maar ach.. je moet ook een beetje meegaan met de tijd als oudje :p.

We hebben afgesproken om om 9 uur te vertrekken, maar uiteraard redden we dat weer eens niet, ik ga niet zeggen door wie het door komt.. maar toch, het is altijd OF Kaj OF Natasja ;-). We vertrekken om 09:30 uit Fiss, het waren een paar geweldige dagen en uiteindelijk hebben we deze eerste week echt alles kunnen doen wat we hadden bedacht, heel fijn. Persoonlijk vond ik het laatste verblijf gewoon het fijnste, het hotel is gewoon lekker vertoeven.

De reis gaat via de bergen, we rijden best veel naar beneden dus eigenlijk geen reden om bij te laden, wat een mooi gebied hier zeg. We gaan richting Zwitserland, maar vlak voor Zwitserland buigen we af linksaf naar Italie om daar een stuk door de bergen te rijden. Het is echt wel heel druk en het voelt als drie uur file rijden met 60km/uur. Eenmaal in Bozen aangekomen toch even kijken of we een boost kunnen bijladen, maar helaas geen autorisatie, dan maar gewoon door. Mirella en Geoff hadden een laadpaal gevonden bij een supermarkt, dus op hoop van zegen. We rijden wederom de bergen in, wat blijft het gaaf om dit te zijn, het ene mooie uitzicht afgewisseld met het andere en vooral omhoog .. poeh.. dat trekt de batterij slecht… binnen no-time van +180km naar 100km.

Aangekomen in Sen Jan di Fassa blijkt dat de oplaadpaal een ander type oplaadpaal is dan ik nodig heb, een menneke.. we zoeken nog verder en komen uit bij een hotel. Samen met Geoff geregeld dat we daar kunnen laden en daarna in 1 auto naar de camping waar ze verblijven. De jongens gaan daar zwemmen met Isabella, wij drinken koffie en gaan dan lekker lunchen. We vergeten bijna de tijd en rond kwart over drie gaan we weer richting de auto, die inmiddels weer 80% is, komt dat mooi uit, dan hoeven we eigenlijk maar 1 x te laden. Onderweg toch best veel regen gehad, de temperatuur tikt zelfs even de 14 graden aan, (ik zet geen voet buiten de warme auto als het niet hoeft haha). Daarna stijgt de temperatuur toch wel richting de 30 graden, gelukkig.

We laden nog 1 x bij een Ionity oplaadpunt, duurt ongeveer 10 min en dan zijn we weer helemaal vol. Echt een heel fijn netwerk dat Ionity.

We komen uiteindelijk net op tijd aan op de camping (20:00 uur) om daar in te checken voor onze ‘strandvakantie’, na wat formaliteiten (de receptie was niet meer open, maar 1 of andere kerel hielp ons) werden we naar onze caravan begeleidt. Spullen uitpakken en de eerste zaken op orde brengen. Supermarkten zijn al gesloten en vanwege de ruimte hebben we dit jaar niks van huis meegenomen, dus verplicht naar het restaurant. Twee pizza, spaghetti, drinken voor de jongens en wijn voor papa en mama voor nog geen € 60,00, het is allemaal prima betaalbaar. Tegen 22:30 lopen we terug naar de caravan en vallen allemaal moe maar voldaan in bed en in slaap :-).

Sogni d’oro, e ci vediamo domani (slaap lekker en tot morgen)!