Vakantie 2023 – Spanje – Creixell [Deel 5]

De dinsdag begint heel rustig met het ontbijt en daarna moeten we toch maar eens op zoek naar een laadpunt. De auto kan nog 70 km en de Ionity lader die het dichtste bij zit is in Barcelona, ongeveer 95 km bij ons vandaan. Dat redden we niet. In Altafulla blijkt een oplaadpunt te zitten bij een supermarkt. Dat is slechts 6km rijden dus gaan we die kant op.

Aangekomen kunnen we daar inderdaad gebruik maken van de snellader, niet via mijn laadpas, maar we hebben een account aangemaakt met een app en dat werkt prima. We doen op ons gemak boodschappen, vanavond gaan we grillen op de veranda! Ook hier vallen de prijzen weer reuze mee, twee volle tassen boodschappen voor nog geen € 75,00. De jongens zijn nog bij de caravan, die vermaken zich ook zonder ons.

Eenmaal terug hebben we contact met Michel en Linda, de ouders van (de andere) Sven van het voetbalteam. Zij verblijven op de camping Gavina, dus gaan we gezellig naar het strand met zijn allen. Lekker zwemmen in de golven. Grappig genoeg roepen onze jongens het hardste dat ze niet in de zee willen zwemmen en liggen er uiteindelijk als eerste en langste in :-).

Het is was bewolkt vandaag, maar de temperaturen zijn prima. Af en toe komt de zon door en die is zo verraderlijk, dat we alleen wel iets verbrand zijn. Ondanks het goed insmeren. Om de hitte wat te ontwijken zoeken we de verkoeling op van een terras en drinken gezellig een drankje.

Voor de avond trekken we terug naar onze caravan en spelen daar een paar spelletjes, daarna lekker eten en we sluiten af met een potje keezenspel (stand nu 2-2).

¡Hasta mañana! Dormir bien (Tot morgen, slaap lekker!)