Vakantie 2023 – Spanje – Creixell [Deel 6]

Zo, en toen was het alweer een paar dagen rustig vanuit ons. We zijn in een ander ritme terecht gekomen, die van ontspannen en relaxen. Het is gewoon erg warm hier en het aanpassen gaat gewoon wat minder eenvoudig. Waar het door komt, geen idee, maar het is heerlijk in elk geval.

De afgelopen dagen kenmerkten zich vooral door veel slapen, hangen, zwemmen in het zwembad of in de zee bij Michel, Linda en de jongens. En vooral ook van lekker gezellig samen zijn, spelletjes doen, beetje happen en wat vocht om de boel niet droog te laten vallen. ;-).

De camping bevalt prima en de prijzen hier zijn on-Nederlands, dus ook heel fijn. Oh ja, ik had vandaag ook even tijd om de entree van de camping op een foto te zetten, haha.

Vandaag gaan we maar eens beginnen met wat te doen, we hebben ervoor gekozen om naar Salou te gaan, een bekende badplaats, op zo’n 30 km van onze camping. Natuurlijk niet in de brandende hitte, maar ergens einde middag. Dan daar rondlopen en winkelen (aiii) en uiteraard lekker een hapje eten met z’n allen. In de ochtend gewoon lekker op de camping verbleven, beetje afkoelen in het zwembad en gezellig spelletjes op onze veranda, het is echt het leukste dat we gewoon dit met z’n viertjes kunnen doen. Natuurlijk gaat het tussen de boys niet altijd even lekker, Kaj is echt aan het puberen en dat merken we allemaal. Rond een uur of half vijf vertrekken we richting Salou.

Eenmaal in Salou de auto geparkeerd, uiteraard was Natasja het weer niet eens met waar we stonden, maar vanuit daar zijn we de boulevard van Salou afgelopen. Je merkt hier ook dat Spanje gewoon niet een heel rijk land is, veel dingen in verval en vooral ook heel veel hitte. We maken een paar leuke foto’s op de boulevard en trekken dan het stadje in, na wat omzwervingen eindigen, hoe kan het ook anders, op een terras, om het vervolg van de avond te bepalen.

Na het drankje zijn we weer verder gegaan, voornamelijk weer van die alles in 300 dozijn winkeltjes, met kansloze prullaria, waar ik echt niemand een plezier mee ga doen. Sven wil een voetbalpakje, maar alles wat we tegenkomen is nep of niet wat hij zoekt, wat een mannetje.

We eten op de boulevard in de ondergaande zon, en zakken daarna weer af richting het huisje om een spelletje te kunnen spelen.

¡Hasta mañana! Dormir bien (Tot morgen, slaap lekker!)