Vakantie 2023 – Spanje – Creixell [Deel 7]

Na een dagje relaxen op vrijdag is het wel weer tijd om lekker wat te gaan doen. Overdag lukt dat niet zo heel erg, temperaturen zijn echt wel hoog met meer dan 36 graden in de brandende zon is dat geen goede optie. We doen dan ook vooral lekker rustig aan. Vrijdags hebben we niet veel bijzonders gedaan, dus die slaan we maar over ;-).

Op zaterdag zijn we eerst weer lekker naar het strand gegaan en hebben lekker kunnen zwemmen in de zee. Beetje relaxen en wat met een bal gooien. De golven zijn geweldig, dus dikke pret met de jongens, fijn dat ze het nu ook weer lekker vinden in de zee, lekkerder dan een zwembad, wie had dat bedacht haha.

We gaan rond siestatijd richting onze caravan omdat het van 14 – 17 gewoon niet gezond is om dan in de zon te zijn, dan verbrand je levend, en dat is nog een beetje te vroeg om dat nu al te doen. Bij de caravan nog even wat snacken en dan opfrissen. We hebben met de familie Sas afgesproken om naar Torredembarra te gaan, beetje flaneren over de boulevard en dan samen te eten.

Om 18:00 uur afgesproken en het ritje van 15 min er naartoe stelt dan ook niks voor. We zoeken en vinden een parkeerplek en gaan dan lopend het dorpje in. Bij de camping is niks te doen verder, geen boulevard of winkeltjes, misschien hebben we hier meer geluk. Maar ook hier komen we erachter dat er nada niks noppes te doen is. Een hele brede boulevard .. dat dan weer wel, maar met 2 strandtentjes en voor de rest niks. Ook worden een paar standjes opgebouwd voor de avondmarkt, misschien is dat iets (maar is nog lang niet open). Voor Spaanse begrippen is 18:00 uur gewoon heel vroeg. We besluiten om in 1 van de strandtentjes wat te gaan drinken en dan te bepalen waar we kunnen eten. We hebben de tijd. Het is er heerlijk vertoeven, licht briesje, in de schaduw en gezellig.

Google is onze beste vriend deze vakantie en helpt ons aan een Spaans tapas restaurant, wel 10 minuten lopen, maar goed. Eenmaal aangekomen blijkt het een Thais restaurant te zijn en een aantal van ons gezelschap is geen fan van Thais, dus lopen we weer verder. We belanden uiteindelijk bij een heel leuk Italiaans restaurant en we eten daar voor net 20€ per persoon (inclusief drankjes en een ijsje na).

Gezellig eten in Torredembarra