Vakantie Italie 2019 [3]

Deze pagina heeft een aantal dagen in zich omdat we simpelweg een paar dagen echt lekker niks hebben gedaan. We zijn allemaal best een beetje moe van het reizen en van de drukte thuis de afgelopen periode.

’s Morgens starten we met ontbijt op de veranda in de eerste zonnestralen van de dag, we halen verse broodjes bij de supermarkt, vijf minuten lopen ongeveer. Het is een zeer grote camping, maar onze plek is super, precies in het midden en alles dus op loopafstand.

Na het ontbijt gaan we met onze buurtjes even aan de koffie en de jongens gaan alvast naar het zwembad. Er zijn twee zwemlocaties, 1 ‘beneden’ bij de ingang van het park (met glijbanen en 6 zwembaden) en 1 ‘boven’ op de berg met een wildwaterbaan en ook 6 zwembaden, voor elk wat wils.

Dinsdag zwemmen we beneden en woensdag lekker boven. Donderdag is een nationale feestdag in Italie, dus onze plannen om wat te gaan doen vallen in het water en ook donderdag zwemmen we boven, de wildwaterbaan doet het voor de jongens :-).

Dinsdagavond eten we bij de caravan, Marcel en Edwin hebben boodschappen gehaald en we hebben lekker vlees voor op de BBQ. Dat is smullen. Je hebt niet heel veel nodig :-).

Woensdag zijn we gaan eten in het restaurant op de plaza (1 van de vele), pizzeria Norcenni. De jongens konden gaan avondzwemmen dus die hebben eerst gegeten en zijn toen met zijn viertjes gaan zwemmen, best spannend om ze los te laten, maar dat is erg goed gegaan.

Tijdens het eten kwamen we Rinus (Chef kok geweest van het hotel) en zijn vrouw tegen, zo ver uit Nederland en altijd kom je wel iemand tegen.

Donderdag zoals gezegd nationale feestdag en dat werd afgesloten met een feestavond op de plaza, foto’s volgen nog, maar was een feest. Onbeperkt fris en wijn en het eten werd aan lange tafels geserveerd, erg leuk om mee te maken, een typisch ‘Toscaanse avond’.

Morgen willen we naar Sienna, daar is ook een speciaal event, de Palio en gaat over paardenrennen door de stad.

Buona notte e sogni d’oro! / Welterusten en slaap lekker!