Zomer vakantie 2019 [14]

Hiep hiep hoera!! Kaj is jarig!

We hebben nog nooit Kaj zijn verjaardag gevierd op vakantie en nu wilde hij het ook zo… en zo is het gebeurt!

De dag begon met bewolking en een flinke spat regen, maar we hebben lekker buiten ontbeten, Kaj werd zoals gebruikelijk pas na half tien wakker en na het zingen en een paar cadeautjes gingen we omkleden en op pad.

Vandaag is Kaj zijn dag en hij mag alles bepalen… Mama moet broodjes halen, daarna gaan we naar de grotten en vanmiddag zwemmen in een rivier of meer :-). Hoe duidelijk kan je zijn.

We zijn afgereisd naar Gouffry de Padirac (wikipedia) om daar de grotten te bezoeken. Eenmaal aangekomen (toch ook alweer 1,5 uur rijden) was de informatievoorziening echt ruk .. je moest het maar uitzoeken. Uiteindelijk via een zuil de kaartjes kunnen kopen (zelf alles uitgevonden), maar door oplettendheid nog kaartjes voor 14:00 uur kunnen bemachtigen, anders kreeg je kaartjes voor 18:45 uur….

Na de kaartjes hebben we een kop koffie gedronken, we moesten een uurtje wachten. Maar het was het waard! Gaaf! De grot gaat eerst 75 meter naar beneden via een stalen trap of lift en daarna met 462 treden nog verder de grond in. Eenmaal onder de grond hoor je het verhaal over het ontstaan en loop je verder.. Al met al ben je denk ik 5 of 6 honderd meter weg in de aarde.. je moet er niet aan denken dat er iets gebeurt .. maar goed..

Je stapt na 300 meter lopen op een bootje die je 250 meter verder over een ondergrondse rivier brengt, de gondelier vertelt je nog het eea en daarna kan je weer een paar honderd meter lopen. Indrukwekkend, zie de foto’s.. (en er ontbreken nog een hoop, maar die volgen later)

We waren om 14:00 uur aan de beurt en om 16:00 uur kwamen we weer terug boven. Toen we gingen afdalen regende het en inmiddels schijnt de zon ook weer.. temperatuur inmiddels alweer 31 graden… zweten dus na ongeveer 600 treden omhoog. pffff

Na deze klim hebben we lekker gelunched aan een picknicktafel bij de parkeerplaats en daarna op zoek gegaan naar een plek om te zwemmen. We kwamen uit bij ‘Lac du Causse’ en daar hebben we heerlijk liggen spartelen. Kaj wilde vanavond van de grillplaat en gezellig aan tafel eten, dus na het zwemmen op zoek naar een supermarkt en inslaan voor de avond.

Het is een heerlijke gezellige dag geworden en Kaj is blij met de vele reacties en berichten. Ook heeft hij een leuke dag gehad.. ons kind is blij en dus papa en mama ook blij.

Voor nu .. snaveltjes dicht, oogjes toe … slaap lekker!