Zomer vakantie 2019 [15]

En zo begint de laatste dag weer met een wandeling naar de bakker. Het is mistig en vanaf de caravan kan ik de bomen niet eens zien.. Toch lopen Sven en ik in de heerlijke ochtendlucht. Het is fris, maar eigenlijk helemaal niet koud. Het bakkertje zit op 1,7 km, dus een prima wandeling in de ochtend.

Na het ontbijt wil Natasja graag weer naar een plaatsje toe, ik ben daar niet zo aan toe, want het is weeeer de hele dag in de auto en/of onderweg terwijl we morgen richting huis gaan. Maar goed, we gaan naar Sarlat om daar een marktje te bezoeken. Het weer is nog niet heel erg opgeknapt dus we kunnen prima op pad.

Sarlat bereiken we na ongeer een uur rijden en daar is het druk … dat hadden we niet verwacht, de zon is ook inmiddels doorgebroken en de temperaturen lopen snel op. We lopen door het leuke plaatsje heen en bezoeken de markt en een kerk (Sven is zo onder de indruk daarvan…).

Sarlat is ook wel bekend om de foie gras (eendenleverpate .. brrr), en de jongens zitten op het standbeeld van de stad, ik noemde ze al gekscherend Kwik, Kwek en Kwak..

We kopen uiteraard wat lekkere worsten (ik heb met Kaj wel twintig kraampjes afgestruind en bij het sluiten van de markt hebben we er toch maar even 4 gekocht :-)).

Na een afsluitend drankje, inmiddels alweer 33 graden besluiten we om richting huis te gaan. Er moeten nog wat boodschappen gehaald worden en dus gaan we nog langs een Hypermarche (grote supermarkt), dat valt uiteindelijk wat tegen, maar we vinden wel wat we nodig hebben.

Eenmaal terug op de camping gaan de jongens nog even zwemmen (blijft heel gek) en wij nemen een borrel op onze vakantie. Op het moment dat we besluiten om ook nog even te gaan zwemmen duiken onze kleuters weer op en geven aan dat het genoeg is geweest. Tijd om te pakken.

We pakken vanavond het grootste deel alvast in, scheelt morgen weer. De controle is om 09:20 uur en ik hoop dat we rond 09:45 weg kunnen rijden. De rit naar NL is bijna 1000 km en ik verwacht niet dat we donderdag al thuis zijn, we moeten langs oa Parijs. Dan ergens in de loop van vrijdag maar.

Helaas zit het er al op, als ik thuis ben schrijf ik mijn laatste deel van deze reis!