Camping Playa Tropicana Alcossebre – Dag 8

Zo .. de tijd vliegt, alweer een dag achter de rug .. en wat voor dag

Zoals gebruikelijk de dag begonnen met een heerlijk ontbijt in de zon, dit went nooit, maar is zooo lekker. Even wat zakelijke dingen weggewerkt, tenslotte moet er altijd gewerkt worden, kan het toch niet los laten.

Valencia!

We hadden gisteren besloten om vandaag een trip naar Valencia te maken, als je zo in de “buurt” bent, moet je wel langsgaan. De navigatie gaf aan dat het slechts 125 km (1,5 uur) was,  dus vol goede moed vertrokken. Inmiddels alweer 30 graden en onze reis verliep voorspoedig naar Valencia.

Op onze agenda stond onder andere een bezoek aan het “Mercado Central”, de grootste overdekte markt van Spanje zo’n beetje. Om er te komen moet je naar het centrum van Valencia en toerist als we zijn willen we dat natuurlijk met de auto bereiken.. geen probleem, maar man wat is het druk in die stad. Gelukkig helpt de navigatie je ook niet (oudere navigatie waar de nieuwe wegen ontbreken) en dus na lang zoeken komen we aan op de plek waar we moeten zijn. De parkeergarage in de buurt is vol, dan maar de volgende. Deze garage ligt 3 verdiepingen (leeg minimaal 10 meter) onder zeeniveau en is NIKS voor claustrofobische mensen, ik voel me niet helemaal op mijn gek. 1 richtingsverkeer, parkeerplaatsen super smal, maar we hebben een plek gevonden.

We komen bovengronds en blijken dat we ongeveer 1 km van de markt verwijderd zijn, kan je nagaan hoe ver we nog onder de grond zijn gegaan. We lopen nu echt door het hart van Valencia .. kicken toch :-).

Over de markt is niks te veel gezegd, het is jammer dat we wat later zijn, de viskramen zijn inmiddels uitverkocht en leeg, maar overdekt vind je vlees, groente en fruit en nog diverse tapas (olijven, nootjes) en diverse kruiden. De ‘prullaria’ staan om de Marcado heen. Maar wat is die markt groot zeg. Na het bezoek van de markt gaan we weer op pad, inmiddels is het half drie en de meeste winkels gaan sluiten ivm ‘siesta’ .. en dat brengt ons naar een terrasje.

Na onze heerlijke lunch (baguette de atun) besluiten we om langzaam maar weer naar onze camping te gaan, de terugreis verloopt via allerlei kleine plaatsjes, we hebben zelfs voor 92 cent per liter kunnen tanken. Onderweg nog getuige geweest van een mega bosbrand in de bergen bij Valencia (daar merk je 50 km verderop overigens helemaal niks van) en we zijn rond half zes weer op onze camping terug. De jongens staan als eerste in hun zwembroek en dus liggen we binnen een half uur weer te spartelen.

Na het zwemmen gaan we een hapje eten aan de overkant en sluiten we af in de bar van de camping. Het was wederom een heerlijke dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *