Vakantie 2022 – Roadtrip Europa – deel 17

Woensdag 17 augustus

We moeten nog bijkomen van het eten van gisteravond, wat was dat geweldig. Vandaag staat een bezoek aan Zagreb op de planning, we besluiten om eerst vanmorgen bij het zwembad te liggen en rond 14:00 uur richting Zagreb te reizen.

Eenmaal onderweg moeten we de grens oversteken, dat was nog ‘ouderwets’ met twee douanehuisjes, een aan de Sloveense kant en een aan de Kroatische kant, bij beide huisjes moesten alle paspoorten getoond worden en daarna konden we onze trip vervolgen. In Zagreb aangekomen de auto in een parkeergarage gezet en de stad in. Er zijn een aantal bezienswaardigheden (o.a. het oude en nieuwe centrum, trambaan schuin omhoog, diverse pleinen).

We lopen in de snikhete stad, wat een leuke stad en wat gaaf om dit allemaal te zien. De foto’s zet ik er uiteraard ook nog bij. Zodra de zon ondergaat koelt het iets af waardoor het prettig vertoeven is. We eten bij een super sjieke tent, kosten € 115,00 voor 8 man, dure handel hoor haha. Natuurlijk nog een ijsje en dan weer rustig richting huis, wij moeten nog even laden dus we nemen afscheid van elkaar.

Onderweg terug naar Slovenië komt er ineens een gek ons voorbij rijden en trapt dan keihard op de rem, levensgevaarlijk, het is maar goed dat ik oplet, dit had zo verkeerd kunnen aflopen… nu zijn het gelukkig alleen sterke verhalen voor thuis.

We mogen de camping niet meer op met de auto, dus die laten we staan op de parkeerplaats, we liggen rond middernacht in ons bed, morgen nog 1 dag voordat we weer richting huis gaan.

Slaap lekker