Vakantie zomer 2018 – Italie [16]

Onder de indruk!

Vandaag hebben we Heraculeum bezocht. De stad die net als Pompei ook door de lavastromen zijn bedolven en inmiddels weer, net als pompei, is opgegraven. We hebben besloten om Heraculeum te bezoeken omdat dit plaatsje minder bekend is en minder groot en dus minder druk. Ook werd het door Leon (vader van Ties) aangeraden.

De rit er naartoe duurde bijna een uur, wat een idioten op de weg hier .. links inhalen, rechts inhalen, op de andere rijbaan rijden en dan vol in de remmen en dan weer naar de andere baan. Proberen in te halen, terwijl het niet gaat, links en rechts scooters die om je heen schieten .. bizar! Natasja houdt haar hart vast en vind het knap dat ik er zo omheen kan manoeuvreren met onze grote auto ..

Eenmaal aangekomen konden we parkeren in een ondergrondse garage en dat was maar goed ook want het was alweer heet, zo heet hebben we het nog niet gehad. Een kaartje kopen was zo gedaan en toen begon ons avontuur in de stad. Eenmaal beneden in de stad geen zuchtje wind en alleen maar de brandende koperen ploert aan de hemel .. en dus werd het nog heter .. en heter. Natasja had inmiddels meer water over het lichaam lopen dan ze normaal gesproken in een zwembad heeft en moest dus verkoeling zoeken. Gelukkig trok de zon achter de wolken en hadden we een briesje .. dat bracht wat verkoeling gelukkig.

Daarna nog verder afgedaald tot we aankwamen op de plek waar het eigenlijk om gaat .. de overblijfselen. Een aantal gaten met restanten van mensen. Indrukwekkend en om stil van te worden. Foto’s volgen.

Daarna nog even voldaan aan een wens van Natasja om te shoppen :-). We vonden een winkelcentrum op 10 min afstand van ons hotel. Maar meer dan kledingzaken, juweliers en prularia niet te vinden, ondanks de afmeting van het gebouw. Tijdens het shoppen brak boven ons de hemel en kwam er een stortregen los die al met al 2 uurtjes heeft aangehouden, dat koelde iets af .. Daarna werd het wel heel benauwd.

S’avonds hebben we nog gegeten in het hotel, het is tenslotte mijn verjaardag! Om half elf richting de kamer en de laatste spullen gepakt, morgen gaan we weer terug naar huis.

Als het lukt schrijf ik morgen weer een deel, maar zo niet .. dan zijn we zaterdagavond weer veilig en wel thuis!

Ciao!