Vakantie zomer 2018 – Italie [15]

Yes, we did it!

Vandaag besloten om de Vesuvius te beklimmen, we zijn er nu toch en dit is weer zo’n once-in-a-lifetime kans. Althans, ik denk niet dat we op korte termijn hier weer komen. En toch leuk om de jongens dat te kunnen laten zien.

Sven zit al vanaf het moment dat we richting deze regio reizen te vragen hoe het zit met de vulkaan, met het uitbarsten ervan en is (denken wij) bang dat de vulkaan uitbarst als wij erop lopen. Wat we ook zeggen en doen, we krijgen het niet uit zijn bolletje!

Eenmaal onderweg maak ik een stuurfout en komen we terecht in een klein dorpje nabij Pompei… woooow, wat is het hier druk op de weg, allemaal auto’s, nog meer scooters en verkeersregels?? Daar hebben we nog niet van gehoord, wie de grootste … heeft mag als eerste. Ik probeer door het verkeer heen te manouvreren, Natasja zit af en toe met haar handen voor de ogen, maar we komen erdoor, we hebben nu wel een uur verloren, maar ach .. nog steeds vakantie.

Eenmaal de Vesuvius omhoog met de auto worden we op 600 km tegengehouden om de auto te parkeren. We kunnen met een busje omhoog, maar ook lopen. Omdat die wandeltoch maar 25 minuten duurt hebben we ervoor gekozen om lekker te wandelen. De temperatuur valt nog wat mee (32 C), we hebben water bij ons en daar gaan we. Wat we niet wisten is dat we na die 25 minuten pas zouden aankomen bij het tweede station, daar waar je de toegangskaarten koopt en weer door kan naar station 3 (… en 4).

Station 3 is weer tien minuten lopen en daar begint het pas echt steil omhoog te lopen, het is alleen vanaf station 3 ook weer 25 minuten lopen (ditmaal omhoog en over een soort van grindpad). Maar goed .. we hebben ervoor gekozen dit te doen, dus lopen we gestaag door. We merken wel dat we hoog zitten, er zijn geen bomen meer en er is alleen nog wat klein struikgewas en heel veel rotsen. Eenmaal aangekomen bij Station 4 (dorstig en verhit) lekker even in de “frisse” wind gestaan en bij kunnen tanken. Heerlijk!

De tocht daarna levert het ene mooie plaatje na het andere op, wat gaaf dat we dit gedaan hebben! Geweldige ervaring en wat een uitzichten, ik probeer snel deze pagina’s bij te werken met de mooiste foto’s.

What goes up must go down.

Natuurlijk .. als je een berg oploopt, moeten we ook weer naar beneden op een zeker moment. De terugreis loopt zoals bedankt lekker vlot en we zijn snel weer op station 3, tijd voor ijs en water. Daarna nog terug naar de auto en al met al (met runkeeper bijgehouden) lopen we vandaag zo’n 9 kilometer. Gelukkig is het niet al te heet en dus goed vol te houden.

Onderweg naar huis vinden we een terras waar we heerlijk hebben gegeten. Na de maaltijd hebben we al wel door dat we vanavond niet veel doen en lekker op onze kamer gaan relaxen!

Morgen gaan we de stad Heraculeum bekijken, de tegenhanger van Pompei, maar minder druk en net zo indrukwekkend.

Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *