Vakantie zomer 2018 – Italie [3]

LEGOland Gunzburg – Duitsland

Vandaag was het dan zover .. we hadden de jongens beloofd dat we een tussenstop gingen maken Entree legolandbij LEGOland, wel het park in zuid-Duitsland wel te verstaan en niet in Denemarken (daar waar we het van kennen).

Gisteravond waren we allemaal moe van de reis (ook omdat we de nacht ervoor niet of nauwelijks geslapen hadden) en lagen rond half tien te knorren. We liggen met zijn vieren in een familiekamer, wel zo gezellig :-). Vanmorgen om acht uur zaten we gezellig aan het ontbijt in ons knusse familiehotel. Het is niet heel bijzonder, maar alles ligt er en de service is meer dan prima. Zo komen ze een paar keer vragen of we meer willen hebben en of alles naar wens is.

Na het ontbijt rond kwart voor tien richting het park, het is ongeveer een half uur rijden en we verwachten dat we op tijd moeten zijn om efteling praktijken te voorkomen. Maar niets is minder waar .. wat een drukte .. zo vroeg al ..

Entree sealifeGelukkig hebben we online al kaarten gekocht (scheelde € 10,00 per kaartje ongeveer) en als je de rijen zag bij de kassa … dan maar goed ook.

Eenmaal binnen gaan de jongens in de hoogste versnelling en weten niet waar ze moeten kijken en lopen. Niks is te gek .. eh bijna niks 😉 .. de achtbanen zijn eng en dat moeten we maar overslaan.

We gaan van attractie naar attractie, de ene heeft een wachttijd van 15 minuten, maar we staan ook zo 40-45 minuten te wachten. Het valt me gelukkig mee, het weer is prima en het is gezellig om zo met zijn viertjes op pad te zijn.

PiratenfestijnHalverwege de dag treffen we een attractie bij de piraten … schieten met waterpistolen vanaf het schip, maar ook vanaf de kant kan je schieten. We worden allemaal kleine kinderen, zelfs de grote stoere papa’s … helemaal los. Uiteindelijk stappen we uit … doorweekt :-), inmiddels is de zon ook weer achter de wolken vandaan gekomen en we zijn binnen een half uur weer droog. Dikke pret.

Zo vliegt wel de dag voorbij en voor we het weten is het 19.00 uur .. tijd om weer richting de auto te gaan, maar eerst moet er een bezoekje gebracht worden aan de LEGO store. Sven moet en zal een Ninjago pak hebben van Ninja Kai (hij wil Kaj 2 zijn ;-)) .. en Kaj heeft zijn City collectie uitgebreid met een bus enNinjago Kai (Sven) busstation. Wat een verwennerij.

Eenmaal terug in het dorpje halen we nog een kop koffie bij het cafe om de hoek bij het hotel en gaan daarna moe en voldaan terug. Nog een rustige avond voor de boeg, morgen staan weer 500 km op de planning. Ons doel is dan om rond 16.00 / 16.30 aan te komen in Pastrengo (vlakbij Verona).

Tot morgen!
Bis morgen!
A demain!
Fino a domani!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *