Vakantie 2022 – Roadtrip Europa – deel 1

Maandag 1 augustus 2022

Vandaag is het zover, we gaan eindelijk op vakantie. Dit keer niet 1, 2 of 3 bestemmingen, maar we stoppen op 5 plaatsen. Dit heeft ook te maken met het feit dat we nu een elektrische auto hebben en ik nog niet weet hoe dat gaat. We gaan in elk geval relaxt op vakantie. We gaan via Luxemburg (kasteelbezoek en wandelen), Duitsland (dierentuin), Oostenrijk (bergwandelen), Italie (strand) uiteindelijk naar Slovenië, waar we een waterpark hebben voor de jongens.

Route google maps 1 augustus 2022 / Spijkenisse - Vianden (LU)

Onze eerste stop is in Vianden, Luxemburg. Totaal 354 km, in ongeveer 4 uur, tel daar nog 2 stops bij op, dan denk ik dat we ongeveer 5 uur onderweg zijn.

De auto is gepakt, het past er allemaal zo makkelijk in dat we bijna denken dat we veel zijn vergeten, maar daar komen we wel achter. Om 08:45 zijn we startklaar (we hadden ook zondag al weg kunnen gaan, zo makkelijk hadden we alles klaar), maar gaan dan toch op reis. De navigatie geeft aan dat we 1 of 2 keer moeten laden, we rijden na een stop bij de Aldi uiteindelijk om 10:45 binnen bij het eerste oplaadpunt, bij Urmond (NL), daar staan we dan zolang mogelijk om nog 1 x de batterij vol te laden.

De reis verloopt goed. Op een plaats waar we bij kunnen laden staat het zo vol dat we besluiten om toch door te rijden, op de weg terug naar de snelweg worden we bijna aangereden door een idioot die met 120 door een bocht wil gaan, het loopt gelukkig goed af. Daarna vliegen we ook België door om in Luxemburg aan te komen, daar moeten we eigenlijk OF nog een keer laden OF een oplaadpunt vinden in Vianden. Ik heb gezien dat er 1 zit, dus dat moet wel loslopen. In Vianden aangekomen blijkt dat het er zo druk is, dat parkeren een uitdaging is en dat de oplaadpunten niet vrij zijn, lichtelijk wel stress, want we kunnen nu nergens meer heen, daarvoor hebben we te weinig in de batterij. Luxemburg is nog niet heel ver in de elektrificatie.

We besluiten om eerst maar naar het kasteel in Vianden te bezoeken, daar is een festival aan de gang, dus best grappig om te zien. Het is niet normaal druk, maar dat mag de pret niet drukken, we kopen een kaartje en volgen de route in het kasteel. We zien alles over het ontstaan van het kasteel en hoe het zich ontwikkelt heeft. De jongens vind het leuk en kijken overal rond. Had ik al gezegd dat het druk was??

Na ongeveer 3 uurtjes verlaten we het kasteel om in te checken bij het hotel. Na de incheck naar de kamer, prima kamer voor de komende twee dagen moeten we eerst maar eens wat eten en drinken, onze hobby ;-). Een pizza, bord pasta en natuurlijk een koud biertje voor mij en Natasja een glas wijn. Het valt wel op dat er veel wespen zijn, Kaj is als de dood, maar we doen het er maar mee.

Na het eten gaan we even terug naar de kamer, relaxen..

We hoeven niet meer te eten, dus in de avond zoeken we een terrasje op voor een afsluitende borrel. Maar ook hier heel veel wespen. Na 1 drankje gaan we maar terug. Maar ja .. ik ben bijna jarig en de jongens willen niet slapen voordat het middernacht is, vooruit :-).

We spelen nog het keezenspel, drinken een drankje en uiteindelijk om tien voor 12 maar naar de kamer. Daar wacht een leuke verrassing, ze hebben de kamer versiert en ik krijg mijn eerste cadeautjes, jippie!

Om half 1 slapen we dan .. morgen weer een drukke dag op het programma.