Vakantie 2023 – Spanje – Creixell [Deel 1]

En dan is het weer zover, een nieuwe zomerbestemming. Dit jaar hebben we gekozen om geen lange rondreis te maken, maar weer eens te gaan voor een strandvakantie. We hebben het allemaal weer veel te druk gehad en willen graag relaxen. Ik verwacht ook niet dat ons blog dit jaar heel veel verschillende pagina’s gaat zijn, maar je weet het nooit :-).

We gaan naar ‘Creixell Camping & Family resort’ in Creixell, 100 km onder Barcelona aan de Middellandse zee.

Google maps van Creixell

We hebben besloten om weer ’s nachts te rijden, lekker rustig en daardoor zijn we al een eind op weg als de dag moet beginnen, dan kunnen we ook op tijd stoppen met rijden en genieten van een zwembad. De eerste bestemming is dan in Lyon, dan hebben we 950 km achter de rug en hoeven we zaterdag ‘nog maar’ 700 km.

Zoals gezegd vertrekken we rond de klok van 02:00 uur (uiteindelijk 02:15) om aan onze trip te beginnen. De jongens vechten inmiddels tegen de slaap, maar die kunnen lekker een paar uurtjes knorren. We rijden bij Rhoon en ik kom tot de ontdekking dat de druppel voor het laden nog thuis in een spijkerbroek ligt, ai.. we moeten dus keren en weer langs huis. Om 03:10 beginnen we dan eindelijk aan de rit haha.

De route brengt ons richting Antwerpen en daar is ook het eerst moment om te laden, uiteindelijk ook weer het onderwerp van deze vakantie verwacht ik, maar we gaan het zien. Ik heb besloten dat we volledig 100% vertrouwen op de navigatie van de auto, die is in het verleden al heel betrouwbaar gebleken en ik verwacht eigenlijk nu ook niet heel veel anders.

De reis verloopt eigenlijk heel vlotjes, we stoppen redelijk vaak, de momenten waarop ik even een korte pauze heb om de ogen dicht te doen, ik heb de avond ervoor toch heel slecht geslapen. We hebben ook broodjes mee voor onderweg, dus tekort komen we sowieso niet. Voor we het weten is de nacht en de ochtend voorbij en gaan we in een fijn tempo (niet te hard, maar heel relaxed) richting ons hotel voor de eerste nacht.

Iets later dan verwacht komen we rond 17:00 uur aan in Lyon, zodat de jongens nog even kunnen relaxen in het zwembad, papa en mama nemen een eerste borrel op de vakantie. Uiteraard volgt er nog een voordat we de stad intrekken om te gaan eten. We eten, heel toepasselijk, bij een Italiaan. Maar wat een leuke tent, alles vers gemaakt en de eigenaar staat zelf achter het fornuis.

Na het eten zakken we weer af naar het hotel om daar lekker ons bed op te zoeken, het is een lange dag geweest, ik ben nu gesloopt en morgen verwachten we weer hetzelfde te hebben.

¡Hasta mañana! Dormir bien (Tot morgen, slaap lekker!)