Vakantie 2023 – Spanje – Creixell [Deel 10]

We slapen voor de verandering maar weer eens wat uit, ontbijt staat nu na 10:00 uur op tafel en we doen het (alweer) rustig aan. We gaan vandaag weer naar het zwembad voor de verkoeling. Na het zwemmen uiteraard even het terras op, ook het vochtgehalte moet op peil worden gehouden en de jongens hadden ook alweer trek.

Na het grote zwemfestijn zijn we terug gegaan naar de caravan om ons op te knappen voor het avondprogramma. Nou weet ik niet wat Natasja daarmee bedoelt, aan mij is niet veel meer te redden, misschien is een restauratie dichterbij. We rijden uiteindelijk rond de klok van vijf uur in een snikhete auto weg. Het is ongeveer 15-20 min rijden (lekker dichtbij allemaal) en kunnen de auto kwijt in een zeer krappe, ondergrondse garage.

We gaan een middeleeuws kasteeltje bezoek in de stad zelf, met ondergrondse tunnels en een heel gaaf uitzicht over de baai. Maar als we het nog niet warm hadden, dan is dat nu wel het geval, alles is doorweekt. We lopen nog wat verder door het oude centrum, wat een gaaf gezicht zeg.

We zoeken een plekje waar we tapas kunnen eten en vinden dat op ‘Plaça de la Font’ vlakbij het gemeentehuis van Tarragona, wat een drukte hier zeg, hier zien we veel meer bedrijvigheid dan dat we de afgelopen dagen hebben gezien. Het eten is lekker en uiteindelijk viel ons de prijs heel erg mee. Kaj zit samen met mij aan de mosselen en ook Sven eet lekker mee (geen mosselen, maar proeft ook van alles) Ze waren een paar drankjes vergeten, nou … het zal.

Na het eten zakken we af naar de auto op zoek naar nog een bezienswaardigheid (een of andere brug), maar ja .. die zie je natuurlijk niet in het donker. ;-). Maar het was echt een leuk stadje om te bezoeken, een aanrader dus.

We zijn om 23:00 terug op de camping, daar spelen we nog 2 potjes Keezenspel, inmiddels is de stand 8-9 geworden.

¡Hasta mañana! Dormir bien (Tot morgen, slaap lekker!)