Vakantie 2023 – Spanje – Creixell [Deel 8]

De zondag is wederom een dagje van lekker relaxen, daarvoor is het tenslotte ook vakantie. We slapen lekker uit, genieten van het ontbijt op onze veranda en in de middag komt de familie Sas onze kant op. Gezelligheid en de jongens gaan goed met elkaar, dus die vermaken zich in het zwembad en met voetballen. ’s Avonds eten wij op de camping en spelen weer onze wedstrijden ;-).. Stand .. inmiddels is het 6-7 (jaja.. Kaj en ikzelf staan nu voor :-), vakantie kan niet stuk, maar Parijs is nog ver ;-))).

Maandag breekt weer aan en dan is echt de laatste week hier begonnen, gelukkig hebben we nog 5 volle dagen en daar gaan we het beste van maken. Vandaag gaan we naar Barcelona. De wekker gaat om 7 uur en kunnen nog net een paar broodjes scoren voor we vertrekken. We gaan samen met de familie Sas. We reizen met HSL naar Barcelona, tickets waren 17€ pp, daarvoor kan je niet rijden en parkeren. Bizar.
Om 9:30 zijn we aangekomen bij het station, in de middle of nowhere, maar het station is immens groot, met 8 verschillende spoorlijnen en echt een groot station.

34 minuten later staan we hartje Barcelona, wat een wereldstad is dit ook eigenlijk. Heel bijzonder voor de jongens omdat ze er ook niet eerder zijn geweest. De laatste keer dat Natasja en ik er geweest zijn, was Natasja zwanger van Kaj. Onze eerste stop is het stadion van Barcelona, Sven wil dat heel graag zien en is op 20 min loopafstand van het station.

Na het stadionbezoek (wat al snel 1,5 uur kost), je kunt er niet in omdat het verbouwd wordt, gaan we richting de hop on/hop off bus, die komt langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Barcelona. Aangezien we om 21:00 de trein teug moeten hebben kunnen we niet overal uit, maar besluiten om bij ‘de Ramblas’ uit te stappen en daar een broodje te eten. Daarna staan ‘La Sagrada Familia’ en ‘Park Guell’ op het programma.

Sven heeft het sinds de start van onze vakantie al over een nieuw voetbaltenue .. en dus geen winkel wordt overgeslagen, maar alle tenuetjes zijn het net niet (pap, deze zijn nep .. kijk maar). Bij de Barca shop hing natuurlijk niets van Real Madrid, dus dat zou lastig worden. Maar hoe hij het doet, doet ie het .. midden op de Ramblas was Sven verdwenen en stond midden in de fanshop van… Real .. hoe dan? We konden niet verder zonder een nieuw voetbalpakje .. dit keer geen ‘Ronaldo’ maar gewoon ‘Zee’ .. met uiteraard nummer 7 ;-). Een blij kind is ook heel wat waard ;-).

Na de Ramblas lopen we richting onze volgende opstapplaats, dat is bij het huis van Gaudi, we kunnen er niet naar binnen, die tijd hebben we niet, maar je moet je ook afvragen of je dat wilt, de buskaartjes waren al €100 en als je bij elke stop ook nog eens naar binnen gaat, dan verdrievoudig je de kosten op het gemak. De volgende stop is ‘La Sagrada Familia’.

Een van de stops waar we echt naartoe willen is ‘Park Guell’, ook ontworpen door Gaudi. We stappen uit de bus en het is een behoorlijke klim omhoog naar het park. Eenmaal aangekomen blijkt dat alle kaarten voor vandaag zijn uitverkocht .. dat wisten we dus helaas niet en balen we nu behoorlijk van. Maar we kunnen er niet in. Achteraf maar goed ook, want als we in het park zouden zijn gegaan, dan hadden we de laatste bus van de tour gemist en dus ook de trein. Nu zijn we lekker Tapas gaan eten bij het station.

Om 21:30 hebben we uiteindelijk de laatste trein terug naar Tarragona Camp. De familie Sas komt nog even een drankje bij ons doen en moe maar voldaan vallen we rond 01:00 uur dan ook in slaap in ons gekoelde onderkomen, dat slaapt toch wel fijn. Een dekbed is nodig haha.

Het was een hele leuke dag in een prachtige stad met veel historie! 1 dag is eigenlijk veel te kort, maar voor nu indrukken genoeg voor onze kleine (nou ja .. klein.. zucht) vrienden.

Morgen waarschijnlijk een dagje in zee .. geen nieuws is goed nieuws zeg ik maar.

We hebben inmiddels onze thuisreisplannen gemaakt, de jongens weten nog van niks, maar het beloofd leuk te worden. Zaterdag vertrekken we van de camping naar Carcassonne (kasteel en ruines), daar blijven we 2 dagen, daarna nog een overnachting in Frankrijk ivm de lange afstand naar Duitsland en daar sluiten we af met wat bijzonders. Ik kan het hier nog niet vermelden, de kans is groot dat de jongens meelezen en ik wil het niet verraden :-).

¡Hasta mañana! Dormir bien (Tot morgen, slaap lekker!)