Vakantie Italie 2019 [10]

Vandaag begint dan onze reis richting Frankrijk (alvast weer een beetje richting huis). Na het ontbijt en het inpakken van de auto nemen we bij de COOP afscheid van de Van Aarletjes, wij gaan nog even langs de lidl voor wat kleine boodschappen en rijden dan de Autostrada op.

Tussendoor zijn we nog een keer gestopt om wat te drinken, maar het is er heet en veel muggen, dus besluiten we om door te rijden. Eenmaal in Frankrijk rijden we langs Monaco, dat kan je dan niet zomaar voorbij rijden, ik wilde perse een rondje over het F1 circuit rijden .. dat is gelukt in een nieuw ronde record van 1 uur 11 min en 59 sec. :-).

Wat was dat gaaf om te zien, tegen de bergwand aan gebouwd vol allure en dure gebouwen. Om maar niet te preken over de auto’s die we zagen. Van McLaren tot aan Rolls Roys, alles is wel voorbij gekomen.

Het is hier nog steeds 34 graden en dat is fijn, maar hoe verder we daarna richting onze eindbestemming gaan, hoe harder de temperatuur zakt.. Eenmaal in de bergen (nog 75 km te gaan) is de temperatuur inmiddels onder de 20 graden gezakt (dat zijn we niet meer gewend.. brrrr). Ik heb nog even de stille hoop dat het op de camping mee gaat vallen, maar niets is minder waar .. 16 graden en het heeft net geregend .. onze camping is een grote modderpoel.

We worden vriendelijk ontvangen en naar onze super-de-luxe caravan gebracht, dat bevalt uitstekend en die kou .. ach, daar komen we wel weer overheen. We besluiten in het dorp te gaan eten (20 min lopen) en dat is heeeeerlijk! Ik ben nu zelf niet fit en loop te snotteren en heb hoofdpijn, gaat wel over voor ik een meisje ben zeg ik dan.

Uiteindelijk vallen we moe maar voldaan weer lekker in slaap!